Prinsens resa med prinsessan Sofia

Prins Carl Philip är andra barnet på en barnaskara av tre barn i det Svenska Kungahuset. Han har en personlig och mjukt framträdande och har aldrig gjort något stort väsen av sig. Prinsen är känd för att dela sitt intresse för motorsport tillsammans med sin far Kungen. Prins Carl Philip hade en flickvän under en tioårsperiod innan det tog slut. Strax därefter träffade han Sofia som skulle komma att bli hans framtida fru.

Sofia född Hellqvist, kommer från Älvdalen i norra Dalarna. Sofia är utbildad estet och på senare år strax innan hon mötte prinsen utbildade hon sig till yougainstruktör i USA. Hon startade även ett yogacenter på Manhattan. Sofia har tillsammans med två vänner startat project playground till förmån för utsatta barn och ungdomar i Kapstaden. . Hon har jobbat som servitris och glamourmodell. Hon har även medverkat i den omdiskuterade dokusåpan Paradise hotell

Paret träffades 2009 i Båstad. Han, en charmig prins träffade den något yngre spännande och pulserande landstjejen som valt att se något utanför sin uppväxtort. Den första året åren höll de dock sin kärlekssaga hemlig och smög så väl med sin kärlek att inte ens de närmaste vännerna visste om deras romans. Under första tiden när de nyss träffats bodde Sofia i New York där hon drev sitt yogacenter och det blev många långa samtal mellan de två länderna. Sofia bestämde sig för att satsa helhjärtat på sitt project playground. Nyår därpå började ryktet florera över vår Svenska prins hade träffat en kvinna. Det spekulerades ganska vilt i olika tidningar om paret. Nyår i Sälen blev en vändpunkt där de började visa upp sig mer bland allmänheten utan att smyga.

Året därpå var prinsen klar över vem som skulle bli hans framtida fru och bjöd över Sofia till Solliden för middag med kungafamiljen. Deras kärleksrelation bara växte och den fördjupades rejält under åren och de bestämde sig för att flytta ihop och skaffade en hund tillsammans.

2014 så kom då ett efterlängtat besked från kungahuset att de tu hade förlovat sig och att bröllop skulle stå året efter.