Mode från förr till nu

Att uttrycka sin identitet genom de kläder vi bär har alltid varit en stor del av människors personlighet. Det är genom vår klädstil som vi förmedlar vilka vi är, oavsett om du följer trender eller går din egen väg.

Tidlöst och trendigt

Med rätt accessoarer och kläder du trivs i kan du enkelt skapa en tidlös outfit som passar alla tillfällen. Handla online för att hitta dina nya favoritplagg, som kan hålla i många år framöver.

För att klä sig snyggt har plaggets material och sömmerskans skicklighet alltid spelat stor roll. Förr var de endast de allra rikaste som hade möjlighet att få tag i de finaste kläderna, medan alla andra fick nöja sig med vad de kunde tillverka själva.

Förändringar i modet

Från 1700-talets extravaganta klänningar med rosetter och volanger, till dagens enkla outfits bestående av bland annat jeans och en snygg topp. Att modet förändrat sig över tid kan vi snabbt konstatera. Trots det har klädernas kvalitet avgjort om de ser bra ut eller inte, både tidigare och nu.

Utbudet av snygga kvalitetskläder har ökat tack vare tekniska framsteg och förbättrade arbetsförhållanden. Nu är det allt lättare att klä sig i bra material, även om du inte tillhör samhällets toppskick.