Carl Philip – Mer än bara prins

För de som missat detta har våran prins Carl Philip, som nyligen varit kraftigt exponerad i pressen då han gift sig med Sveriges nya prinsessa Sofia, betydligt flera strängar på sin lyra än enbart prinstiteln i sig.

Carl Philip

Förutom sin militära karriär som reservofficer i Amfibiekåren, har prins Carl Philip alltid haft ett brinnande sportintresse.

Precis som många andra kungligheter inom samma släkt har prinsen ett hjärta som brinner extra starkt för motorsport, något som lett till att prinsen från och med 2013 tävlar för Volvo Polestar Racing i STCC. STCC är en förkortning av ”Scandinavian Touring Car Championship”, som är en hopslagning av två tidigare svenska och danska serier, och ett skandinaviskt standardvagnsmästerskap.

Det var faktiskt alldeles nyligen som Carl Philip fick till det ordentligt och till och med gick å vann sitt första STCC-race. Skriverier och kommentarer har därefter gått i tongångar att vi numera har en ny motorprins i Sverige, efter den tidigare och äldre upplagan Prins Bertil, som var den som från första början fick hade äran att få leva med smeknamnet.

STCC må inte vara lika stort och bevakat som många andra internationella motorsporter, men långt ifrån någon nöjestävling. Nivån är hög och mästerskapet innehåller en mängd mediterade och erfarna förare, så den senaste vinsten är därför en rejäl fjäder i hatten för våran svenske prins.

I intervjuerna med prinsen efter segern kunde man höra en ödmjuk segrare med lättat sinne. Det märktes tydligt att segern var väldigt förlösande för Carl Philip, som numera kan ta sikte på nya mål och segrar.

Vi kan tänka oss att hela kungafamiljen firat glatt till Carl Philips ära och givit sina vardera gratulationer till det som mycket väl kan vara starten på något stort.