Flippar och floppar vid kungahuset

Både flippar och floppar har förekommit i det Svenska Kungahuset eller ska man säga med och motgångar. Både Kungen och Drottning Silvia delar intresset för friluftslivet och att vara ute och vandra i naturen. Kungen är dessutom intresserad av jakt och både han och sonen jagar ofta. För några år sedan gjorde Kung Carl Gustaf ett uttalande om Svenska vargstammen som upprörde många. Han vill nämligen att det ska bli tillåtet att jaga varg och på så sätt få ned den Svenska vargstammen. Han räknade logiskt hur vargstammen ökar för varje år och kull om den inte hålls nere med att man avsätter en viss procent djur varje år för att skjutas bort, dvs beskattning av djurstammen. Dessutom kräver varje djur rejält med mat som blir på bekostnad av någon annan. Hovet valde att inte kommentera kungens uttalande De som avgör den utrotningshotade vargens öde är regeringens miljöminister.

Kungen höll ett mycket uppskattat tal efter tsunamikatastrofen i sydostasien. Talet som kungen höll i stadshuset vände sig till offrens anhöriga i första hand men även till hela Svenska folket. Det var ett mycket känsloladdat tal som gick rakt in i hjärtat i stundens sorg. Han kunde dra paralleller med offrens anhöriga till sig själv när han förlorade sin pappa i en flygolycka. Han berättade om sina tankar och sitt liv att växa upp utan en far. Det lämnade ett avtryck hos de flesta i vårt land när kungen visade en sida som han sällan visat upp av tidigare.

Prins Carl Philip lider av dyslexi precis som sin far och storasyster Kronprinsessan Victoria. Det har funnits många tillfällen att göra sig rolig på prinsens bekostnad när det blivit fel. Ett av de stora händelserna var vid idrottsgalan 2013 när Prinsen skulle tillkännage hur många som röstat på Jerringpriset. Ett pris som röstas fram av Svenska folket. Han läste helt sonika fel siffror om hur många som hade röstat och floppen var inskriven i historien. 2014 var Prins Carl Philip tillbaka på idrottsgalan där han bland annat sa “Jag vet hur det känns att inte lyckas”. Han pratade med värme och en stor portion humor där han drev med sig själv och sitt misslyckande. Talet blev mycket uppskattat och hyllades både av publiken och i medier.