Lär dig mer om Sveriges regenter

Sverige har genom sin tusenåriga historia haft över 60 olika regenter. Således finns det mycket som du kan lära dig om Sveriges regenter. Från Birger Jarl till Drottning Kristina; från Gustav Vasa till Gustav V och självklart vår nuvarande Kung, Carl XVI Gustaf. Med andra ord finns det gott om regenter att välja mellan.

Det finns mycket att lära

Vet du till exempel vilken svensk kung som regerade över mest landyta? Karl XII eller Gustav II Adolf kanske är de populäraste svaren men de är även fel svar. Svaret är faktiskt Kung Sigismund Vasa. Sigismund var kung över Sverige men även Polen-Litauen mellan åren 1592 och 1599. Han är trots det här inte en kung som vi får lära oss om i grundskolan eller på gymnasiet.

Material

För att lära dig mer behöver du material som kan studeras. Mängder av material finns i form av böcker och andra historiska dokument. Just böcker är en av de bättre källorna att studera för att lära dig mer. Böcker finns både i lokala bibliotek och nationella bibliotek som Kungliga Biblioteket eller Riksarkivet. De går även att skicka efter via internet.