Hur kungahuset roar sig

Även våra kungligheter roar sig ibland och varje sommar samlas familjen på Solliden för att fira Victorias födelsedag.

swedish-flag-maypole-flagga-midsommarstång

Under sommaren har kungafamiljen semester och få uppdrag att närvara vid. På Solliden spenderar kungafamiljen en stor del av sommaren, framför allt så firas Victorias födelsedag i mitten av juli på Öland. Kungen har även en årlig kräftskiva som brukar hållas vid båthuset i Kalmarsund som tillhör Solliden. Den svenske kungen och hans drottning reser även till Franska Rivieran och deras semesterhus (Villa Mirage), i Sainte Maxime, under somrarna Där har kungen en båt som dom brukar åka ut med, Polaris. Även Victoria, Carl Philip och Madeleine med familjer, brukar besöka kungaparet i Sainte Maxime under sommaren.

Det är inte bara på somrarna kungafamiljen har tid att åka iväg och ta lite ledigt. Under påsken brukar familjen spendera tid i Storlien, Jämtland. Här åker dom skidor och resan har blivit en tradition som kungen gärna följer.

Kungafamiljen har också en hel del uppdrag i sina program under året. Invigningar, möten företräden och så vidare. Exempel på uppdrag kan vara statsbesök i Bhutan 8 juni 2016, där både kungen och drottningen kommer att närvara.